Bel: 050 - 7200082

Uw winkelwagen is leeg

Webshop Keurmerk

Woonkamer plafonds

Woonkamer plafonds

U zoekt een nieuw plafond voor in uw woning? Het plafond in de woonkamer bepaalt een groot deel van de sfeer. Smaken verschillen en daarom zijn er veel soorten plafonds op de markt. Op deze pagina proberen wij u wegwijs te maken.

Luxalon plafonds
Wilt u een plafond in uw woonkamer met luxe uitstraling en weinig onderhoud? Denk dan eens aan een Luxalon plafond. Luxalon lamellen hebben overigens een lengte van maximaal 7 meter. U hoeft dan in de lengte de lamellen niet te koppelen. Lees meer over Luxalon plafonds

Spanplafonds
Een spanplafond hangt onder uw bestaande plafond in uw woonkamer. Een spanplafond is een strakgespannen doek. Voordelen zijn dat een spanplafond verkrijgbaar is in alle denkbare kleuren en afwerkingen en altijd strak oogt in uw woning. Ook is een spanplafond in één dag geplaatst. Hier heeft u wel een professional voor nodig. Nadelen zijn dat u van tevoren uw verlichting moet aangeven en deze niet meer is te verplaatsen en dat een spanplafond kan beschadigen door aanraking van een scherp voorwerp.

MDF plafonds
MDF plafonds zijn zeer in trek bij de particulieren. MDF plafonds hebben een mooie warme houten afwerking. MDF panelen zijn voor de handige doe het zelver ook goed te monteren. Er is een scala aan kleuren, design's, breedte's en lijsten verkrijgbaar. MDF plafond is dan met uitstek een woonkamerplafond.

Gipsplafonds
Wilt u een woonkamer met een bouwkundige uitstraling? Dan is een gips plafond misschien uw oplossing. Gips plafonds hebben een strakke uitstraling en hebben een brandwerendheid tot wel 90 min. Een gipsplafond ook een zeer eenvoudig te monteren plafond.

Agnes plafonds
Dan is er nog het wel bekende Agnes one step plafond. Deze plafonds bestaan uit houten platen van 60x120 cm. Agnes plafonds worden al jaren door doe-het-zelfers in woonkamers geplaatst. De mooie witte uitstraling zorgt voor een rustige sfeer in elke woonkamer.


Als u het woord 'systeemplafond' hoort, zult u wellicht meteen denken aan kantoor-achtige plafonds. Dat is deels waar. Er zijn echter ook mooi verdekte plafonds, waar het systeem niet zichtbaar bij is. En dus goed kunnen staan in de woonkamer van uw woning. De platen kunnen later nog wel worden verwijdert en dat is makkelijk bij b.v. lekkage of het later aanbrengen van leidingen en kabels.

Mono akoestiek plafonds
Ook is er nog het mono akoestiek plafond voor uw woonkamer. Dit is een naadloos plafond met het uiterlijk van gips. Dit plafond heeft zeer goede akoesische eigenschappen. Heeft u een woning met een strak uiterlijk, natuursteen op de vloer, stuc wanden, veel glas, en weinig meubelen? Dan heeft waarschijnlijk u een hoge nagalm in uw woning. Rockfon heeft daarvoor de mono akoestiek ontwikkelt. Dit plafond absorbeert 85% van het geluid.

Dit plafond is niet verkrijgbaar voor de doe het zelver. Er zijn in Nederland maar een paar bedrijven die dit plafond kunnen en mogen monteren. Bel gerust met ons voor meer informatie.

Systeemplafonds
vanaf per m2 €6,34 p/m2

Systeemplafonds

Systeemplafonds hebben een goede akoestische werking en zorgt ervoor dat het plenum toegankelijk blijft. Systeemplafonds hebben een goede prijs kwaliteitsverhouding en is verkrijgbaar in verschillende structuren en kleuren.

MDF en HDF
vanaf per m2

MDF en HDF

Een MDF plafond brengt sfeer en uitstraling in uw woning of kantoorruimte. MDF plafonds zijn leverbaar in vele hout structuren. Zowel de doe-het-zelvers als professionals kunnen snel aan de slag met een MDF plafond.