Bel: 050 - 7200082

Uw winkelwagen is leeg

Webshop Keurmerk

Sportzaal / zwembad plafonds

Sportzaal plafonds

Zwembaden en sporthallen is een verhaal apart. De eigenschappen zijn weer totaal anders dan bij andere plafonds. In zwembaden en sporthallen is er vaak een akoestisch, balvast en klimaat probleem.

Zwembad plafonds
Voor zwembad plafonds zijn de eigenschappen akoestiek en vochtbestendigheid belangrijke items. In een zwembad worden harde materialen gebruikt. Dit zorgt voor nagalm. De oplossing is om een goed akoestisch plafond te plaatsen. Deze zal het geluid absorberen en rust creëren.

Ook is de luchtvochtigheid hoog in een zwembad. Houd hier rekening mee bij uw keuze voor een plafond. Voor elk budget is wel een plafond.

Geschikte plafonds voor een zwembad zijn: Luxalonplafonds, spanplafonds, systeemplafonds met een luchtvochtigheid van 95%

Sporthal plafonds
Een plafond in een sporthal moet akoestisch goed zijn en tegen een stoot kunnen. Als een basketbal team een wedstrijd speelt is het wel prettig dat de coach goed te verstaan is. Anders wordt er natuurlijk nooit meer een wedstrijd gewonnen.

Bij zaalvoetbal en volleybal gaat de bal nog weleens naar boven i.p.v. naar voren, dit resulteert in een bal plafond confrontatie. De meeste plafonds verliezen het dan van de bal. Rockfon heeft hiervoor de Rockfon Boxer plafondplaten ontwikkeld. Tevens is er ook nog het tectum plafond, de tectum acousti-tough. Dit plafond is balvast en akoestisch. Door middel van de clips die boven het plafond zitten blijven de platen goed op hun plaats. Ook als er een voetbal met grote snelheid tegen aan komt.

Systeemplafonds
vanaf per m2 €6,34 p/m2

Systeemplafonds

Systeemplafonds hebben een goede akoestische werking en zorgt ervoor dat het plenum toegankelijk blijft. Systeemplafonds hebben een goede prijs kwaliteitsverhouding en is verkrijgbaar in verschillende structuren en kleuren.

MDF en HDF
vanaf per m2

MDF en HDF

Een MDF plafond brengt sfeer en uitstraling in uw woning of kantoorruimte. MDF plafonds zijn leverbaar in vele hout structuren. Zowel de doe-het-zelvers als professionals kunnen snel aan de slag met een MDF plafond.